Primeur in de Benelux! Aveve pakt uit met nieuw bakmixconcept voor desembrood

29 november 2022 - Deze maand pakt Aveve uit met een gloednieuw concept in haar bakgamma: voor het eerst zullen er drie mixen voor desembrood en doosjes actieve desem in de Belgische winkelrekken liggen. Door de actieve desem samen te voegen met een van de nieuwe broodmixen krijg je een op en top authentiek desembrood, een innovatieve formule die veel handiger in gebruik is dan de alternatieven op de markt. Hiermee vinden thuisbakkers vanaf nu bij Aveve dé oplossing voor ambachtelijk desembrood dat toch eenvoudig te bakken is. De mixen zijn vanaf nu beschikbaar in de Aveve-winkels in drie smaken: Durum, Rogge en Spelt. 

Step up voor thuisbakkers en het Aveve-bakgamma  

“We zijn bijzonder enthousiast over dit nieuwe concept”, aldus Peter De Mey, Marketing en Category Director bij Aveve. “We richten ons bij Aveve al volop op de enthousiaste thuisbakker die graag al eens aan de slag gaat in zijn keuken. Nu willen we ons bakgamma verder uitbreiden door ons ook te richten op de meer ervaren thuisbakkers. Zo willen we met Aveve verder groeien als expert in de bakmarkt. Bovendien spelen we met dit nieuwe product in op de moderne foodtrends: zelf desembrood bakken werd een echte hype. Waar je het brood vroeger enkel kon verkrijgen bij gespecialiseerde bakkerszaken, brengen wij het nu naar je eigen keuken! Met de nieuwe Aveve-bakmixen was desembrood bakken nog nooit zo gemakkelijk. Hier groeit plezier!” ​

Authentiek desembrood van kruim tot korst 

Eerder kon je in de Aveve-winkels reeds all-in broodmixen met desemsmaak shoppen. Nu presenteert Aveve drie nieuwe classic broodmixen – elk met een unieke smaak -waaraan je actief desempoeder dient toe te voegen. Zo bak je nu ook thuis gemakkelijk ambachtelijk desembrood. Het desempoeder is dé basis voor een authentiek brood en zorgt voor de typische structuur, luchtige kruim en krokante korst. Typisch aan brood bakken met actieve desem is het trage rijsproces dat zorgt voor een volle smaak. Met de nieuwe Aveve-mixen gaat alles sneller en eenvoudiger: je mengt de desemmix met het desempoeder en water, laat een nachtje rusten en je deeg is klaar voor de oven! ​ ​

Het nieuwe bakconcept is een echte primeur in de Benelux en is verkrijgbaar in drie smaken: Rogge, Durum en Spelt. Om de thuisbakker nog verder te ondersteunen, voegt Aveve naast nieuwe bakmixen ook extra broodbakaccessoires zoals rijsmandjes, weckpotten en gietijzerenpotten toe aan haar assortiment. 

 

Over Arvesta ​ 

Arvesta bouwt op duurzame wijze aan de landbouw van de toekomst dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart farming oplossingen. Zo helpen we boeren groeien en hun rendement verhogen. Met meer dan 2000 experts en 40 sterke merken is Arvesta een echt kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. We zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw en retail met onze 200 Aveve- en 3 Eurotuin-winkels. Als full serviceprovider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zo realiseren we een jaarlijkse omzet van 1,6 miljard euro. 

www.arvesta.eu ​ ​

Perscontact ​ 

Arvesta – Stéphanie Deleul, Communications Manager ​ ​ ​
+32 476 94 35 65 –
stephanie.deleul@arvesta.eu ​ 

 ​ 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Arvesta

Arvesta bouwt op duurzame wijze aan de landbouw van de toekomst dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart farming oplossingen. Zo helpen we boeren groeien en hun rendement verhogen. Met onze 2300 experts en meer dan 40 sterke merken is Arvesta een echt kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. We zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail met onze 200 Aveve- en 3 Eurotuin-winkels. Als full service provider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zo realiseren we een jaarlijkse omzet van 1,9 miljard euro. 

www.arvesta.eu  

 

Perscontact 
Arvesta – Vanessa Saenen, External Relations Manager  
+32 475 44 30 83 – vanessa.saenen@arvesta.eu 

Neem contact op met

Arvesta Aarschotsesteenweg 80 3012 Wilsele België

arvesta.eu