Boeren achter uitgebreid versaanbod krijgen met #Boerentrots gezicht in Aveve-winkels

De Aveve-winkels zetten hun schouders mee onder #Boerentrots, een beweging die de Vlaamse consument dichter bij onze boeren brengt. Want het zijn zij die er elke dag opnieuw voor zorgen dat er lokaal geteelde, verse voeding op ons bord belandt. In het kader van de samenwerking breidde Aveve haar bestaande versaanbod ‘Lekker Lokaal’ uit met tal van nieuwe, lokaal geteelde groenten, fruit en zuivelproducten. Hiermee wil de winkelketen haar korte keten concept extra in de kijker zetten en de Vlaamse landbouwers verder ondersteunen.  

Stefan De Clercq, Business Unit Director Franchise & Retail bij Arvesta:

“Onze partner #Boerentrots leunt perfect aan bij sterk merk Aveve én Arvesta (full-service partner van de Belgische boer en tuinder en het bedrijf achter de Aveve-winkels). Duurzaamheid zit in ons DNA en daarom zijn we in ons nieuwe winkelconcept, dat we in 2019 introduceerden, ook meer gaan inzetten op lokale en verse voedingsproducten recht van bij de boer. Via onze samenwerking met #Boerentrots hebben we dat aanbod ondertussen verder uitgebreid door nieuwe groenten, fruit en zuivelproducten toe te voegen aan het bestaande assortiment. We merken dat corona ervoor gezorgd heeft dat de Belg bewuster omgaat met wat hij in zijn winkelmandje legt en dat er meer vraag is naar duurzame, verse en lokale producten. Op die vraag van de consument willen we samen met #Boerentrots onze landbouwers verder ondersteunen.” 

Landbouwers centraal in versafdeling Aveve-winkels

In de versafdeling van de Aveve-winkels zal je voortaan ook de verhalen achter de producten kunnen ontdekken. Zo lees je welke boer de wortelen geteeld heeft, van waar de tomaten komen en wie het verse appelsap gebrouwen heeft.

“Door onze boeren persoonlijk in de kijker te zetten in onze winkels, geven we hen de erkenning die ze verdienen. De verhalen achter de producten maken de klant bewust van de uiterst belangrijke rol die boeren spelen in ons voedingssysteem. Zij zorgen er elke dag voor dat we smaakvolle producten van de hoogste kwaliteit én made in Belgium op ons bord krijgen. We staan er vaak niet bij stil aan welke hoge kwaliteitseisen onze lokaal geteelde voeding voldoet in vergelijking met geïmporteerde producten. En dat mag best ook in de kijker gezet worden. Zo willen wij met Aveve ons steentje bijdragen en dat #Boerentrots gevoel verder aanwakkeren”, aldus Stefan De Clercq. ​ 

Nieuw lokaal lekkers in de kijker

Bijenboer Honing uit Aarschot 

Imker Jef Torfs is al de derde generatie imker bij Bijenboer – een familiebedrijf uit Aarschot - en kweekt lekkere honing op duurzame wijze met zijn ‘Buckfast’-bijen. Door zijn nieuwe kijk en het enthousiasme van de medewerkers kon hij het bedrijf naar de 21ste eeuw katapulteren. Hij is enorm trots op zijn bedrijf en op zijn product: lokale, kwaliteitsvolle honing, geoogst met het grootste respect voor natuur en bij. ​ 

Belgische pompoenen uit Mollem 

Guy en Pieter-Jan Lemaire uit Mollem leven voor hun stiel. Ze zijn al de zesde generatie landbouwers die in het eeuwenoude Hof ter Kalken en de omliggende akkers dag in dag uit aan de slag zijn. De hoeve was ooit een pachthof van de Abdij van Affligem en is vandaag een beschermd monument. Op de boerderij koop je hun aardappelen en groenten, die met hart en ziel zijn gekweekt.

Zoete puntpaprika’s uit Berlaar  

Bart uit Berlaar is een groentekweker in hart en nieren. Hij start met een tomatenkwekerij in 2005 en neemt later ook het bedrijf van zijn vader over. In 2015 schakelt hij over naar paprika’s. Momenteel kweekt hij maar liefst 17 variëteiten. ​ 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Arvesta

Arvesta bouwt op duurzame wijze aan de landbouw van de toekomst dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart farming oplossingen. Zo helpen we boeren groeien en hun rendement verhogen. Met onze 2300 experts en meer dan 40 sterke merken is Arvesta een echt kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. We zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail met onze 200 Aveve- en 3 Eurotuin-winkels. Als full service provider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zo realiseren we een jaarlijkse omzet van 1,9 miljard euro. 

www.arvesta.eu  

 

Perscontact 
Arvesta – Vanessa Saenen, External Relations Manager  
+32 475 44 30 83 – vanessa.saenen@arvesta.eu 

Neem contact op met

Arvesta Aarschotsesteenweg 80 3012 Wilsele België

arvesta.eu