Belgische primeur! Arvesta en Belcampi lanceren all-in pastamixen van eigen bodem

Landbouwexpert Arvesta en pastamerk Belcampi slaan de handen in elkaar voor heerlijke doe-het-zelf pasta van eigen bodem.

Voor het eerst zullen er all-in bloemmixen voor pasta in de Aveve-winkelrekken liggen; gemaakt van Belgische tarwe geteeld door boeren die Arvesta begeleidt. Bedoeling is om de consument thuis gemakkelijk te laten genieten van zelfgemaakte pasta en dat met lokale ingrediënten. Hiermee breidt Arvesta, destijds ook de eerste om in de Aveve-winkelketen in België all-in broodmixen te lanceren, haar duurzame voedingsaanbod ‘Lekker Lokaal’ met korte keten-concept verder uit. De mixen zijn vanaf nu te verkrijgen in alle Aveve-winkels. 

Water toevoegen en klaar ​ 

“We zijn bijzonder enthousiast over deze nieuwe samenwerking”, aldus Stefan De Clercq, Business Unit Director Franchise & Retail bij Arvesta. “Het product past perfect binnen ons ‘Hier groeit plezier’-concept dat de consument inspireert om thuis zelf aan de slag te gaan. We merken dat mensen - mede door corona - weer meer voor homemade, verse voeding kiezen en massaal aan het bakken én koken geslagen zijn. Met de Belcampi-pastamixen, die gemakkelijk te bereiden zijn door simpelweg water toe te voegen, bezorgen we onze klanten nog meer plezier in de keuken!” ​ 

Bovendien komt iedereen aan zijn trekken, want de Belcampi-pastamixen zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken: neutraal, kruiden en spinazie. Vervolgens kan je er zelf naar hartenlust allerlei pastavormen mee maken. ​ 

Pasta met een duurzaam smaakje

Naast innovatief zijn de nieuwe all-in pastamixen van Arvesta en Belcampi ook duurzaam, want ze worden volledig gemaakt van Belgische tarwe, geteeld en verwerkt met de expertise van Arvesta, de duurzame full-service partner voor boer en tuinder.

“Onze experts begeleiden de boeren van zaadje tot oogst om een zo kwalitatief mogelijk product te bekomen. De Belgische tarwe heeft een hoog eiwitgehalte en is bijgevolg uitermate geschikt voor voedingsproducten als pasta. Dankzij onze innovatieve teelttechnieken en milieuvriendelijk gewas- en beschermingsmiddelen helpen we boeren zo duurzaam mogelijk telen. Zo creëren we een lekker lokaal én duurzaam product.”, aldus Stefan De Clercq.

Na de oogst worden de pasta-mixen samengesteld en verwerkt in de productiesite van Aveve in Merksem, Antwerpen. Zo gebeurt de hele productie van de Belcampi-mixen op eigen bodem.

“In onze Aveve-winkels werken we vandaag al volop met een korte keten. Onder de noemer ‘Lekker Lokaal’ bieden we verse groenten, fruit en andere streekproducten aan, recht van bij de Belgische boer. ​ Deze all-in pastamixen vormen een mooie aanvulling op het bestaande aanbod!”, aldus Stefan De Clercq. ​

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Arvesta

Arvesta bouwt op duurzame wijze aan de landbouw van de toekomst dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart farming oplossingen. Zo helpen we boeren groeien en hun rendement verhogen. Met onze 2300 experts en meer dan 40 sterke merken is Arvesta een echt kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. We zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail met onze 200 Aveve- en 3 Eurotuin-winkels. Als full service provider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zo realiseren we een jaarlijkse omzet van 1,9 miljard euro. 

www.arvesta.eu  

 

Perscontact 
Arvesta – Vanessa Saenen, External Relations Manager  
+32 475 44 30 83 – vanessa.saenen@arvesta.eu 

Neem contact op met

Arvesta Aarschotsesteenweg 80 3012 Wilsele België

arvesta.eu