Arvesta breidt haar participatie in Palital uit naar een volledige overname met oog op internationale groei

Leuven & Velddriel, 7 januari 2021 - Arvesta, de fullservice-partner van boer en tuinder, blijft verder inzetten op internationale groei en vergroot begin januari 2021 haar participatie in Palital, specialist in voederadditieven, van 30% naar een volledige overname. In april van 2020 hadden Palital en Arvesta al een akkoord voor een participatie van 30% getekend en was reeds de eerste samenwerking gestart, maar dat akkoord wordt nu doorgetrokken naar een volledige overname.

 

Palital, dat gevestigd is in Velddriel (Nederland), ontwikkelt en produceert hoogwaardige additieven voor de diervoederindustrie. Het gaat om een jong en actief bedrijf, dat wereldwijd actief is, met een veertigtal medewerkers en een duidelijke focus op het creëren van duurzame additieven voor de diervoederindustrie, zowel lokaal als internationaal. Het zijn experts in butyraatconcepten, maagstabiele additieven en smaak- en zoetstoffen.

Deze overname kadert volledig in de strategie van beide bedrijven om internationaal verder te groeien.

Dirk Van Thielen, Business Unit Director Animal Nutrition bij Arvesta: “We kijken bijzonder uit naar verdere samenwerking om samen met Palital internationaal verder te kunnen groeien in het domein van ‘additieven en specialiteiten’ met innovatieve producten die een grote toegevoegde waarde bieden.”

 

“Palital is een gekende naam in de additieven die ons samen met de slogan “Clean growth” zal helpen om onze groeiplannen in de komende jaren te realiseren. We willen beide merken zo snel als mogelijk integreren”, aldus Guy Janssens, Director Feed Additives & Specialties at Arvesta. “Dit betekent dat het merk Aveve Biochem geïntegreerd wordt in het merk Palital, maar met behoud van onze sterke productnaam AveMix, al meer dan 15 jaar met een bewezen reputatie gekend is op de markt. Op deze manier kunnen we onze klanten een nog betere service en uitgebreider portfolio bieden.” ​

Met prestatie, return on investment, diergezondheid en -welzijn, als kernwoorden is het “clean growth” concept zeer compatibel met Palital. Lange termijn investeringen in de innovatie van producten en in klantrelaties als ook de onbetwistbare kwaliteit, maken onlosmakelijk deel uit van de duurzame Palital denkwijze.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Arvesta

Arvesta bouwt op duurzame wijze aan de landbouw van de toekomst dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart farming oplossingen. Zo helpen we boeren groeien en hun rendement verhogen. Met onze 2300 experts en meer dan 40 sterke merken is Arvesta een echt kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. We zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail met onze 200 Aveve- en 3 Eurotuin-winkels. Als full service provider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zo realiseren we een jaarlijkse omzet van 1,9 miljard euro. 

www.arvesta.eu  

 

Perscontact 
Arvesta – Vanessa Saenen, External Relations Manager  
+32 475 44 30 83 – vanessa.saenen@arvesta.eu 

Neem contact op met

Arvesta Aarschotsesteenweg 80 3012 Wilsele België

arvesta.eu