Arvesta, jouw duurzame partner voor de toekomst

Arvesta (Dumoulin) en Marcassou slaan de handen in elkaar voor dierenwelzijn.

De moderne consument gaat steeds bewuster om met wat hij in zijn winkelmandje legt. Zo is hij op zoek naar duurzame, gezonde en lokale producten die dierenwelzijn en een lage ecologische voetafdruk hoog in het vaandel dragen. Om aan die vraag tegemoet te komen, is Arvesta er als partner voor de voedingsindustrie. Met haar duurzame innovaties en meer dan 120 jaar expertise helpt Arvesta boeren en voedingsproducenten groeien om de consument een duurzaam eindproduct te kunnen bieden van de beste kwaliteit. Wij geloven in sterke partnerschappen voor een maximale positieve impact op aarde, dier en mens!

Ontdek een van onze success stories: Arvesta (Dumoulin) en Marcassou slaan de handen in elkaar voor dierenwelzijn

 

 

Onlangs bundelde sterk merk van Arvesta, Dumoulin de krachten met Marcassou, bekend van de Ardense worstjes en ham. In het kader van ‘Le Cochon bien-être’ - een Waals label dat lokaal geteeld vlees en dierenwelzijn promoot – engageert Marcassou zich om haar eigen vleesproducten op een zo duurzaam mogelijke manier te produceren met respect voor de dieren. Het veevoeder Taintstop van Dumoulin speelt daarin een uiterst belangrijke rol, want dankzij deze Arvesta-innovatie krijg je een lekker en gezond stukje vlees zonder berengeur en is castratie bij varkens niet langer nodig. Bovendien is er geen sprake van preventieve antibiotica. Zo bestaat er voor het eerst een diervriendelijk alternatief dat volledig in lijn is met de toekomstige Europese wetgeving. Door haar lokale veetelers met Taintstop van Dumoulin te laten werken, zorgt Marcassou ervoor dat de Marcassou-producten 100 % diervriendelijk zijn, en zet het merk samen met Arvesta een belangrijke stap vooruit op vlak van dierenwelzijn!

Het label "Le Cochon bien-être": ​ geen compromis over afkomst, welzijn en kwaliteit

Met het label "Le Cochon bien-être" zullen consumenten onmiddellijk weten dat ze kwaliteitscharcuterie kopen die geproduceerd is in de Ardennen met lokaal vlees en respect voor dierenwelzijn. Dat laat hen toe om bewust een duurzame aanpak en lokale actoren te steunen.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Arvesta

Arvesta bouwt op duurzame wijze aan de landbouw van de toekomst dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart farming oplossingen. Zo helpen we boeren groeien en hun rendement verhogen. Met onze 2300 experts en meer dan 40 sterke merken is Arvesta een echt kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. We zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail met onze 200 Aveve- en 3 Eurotuin-winkels. Als full service provider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zo realiseren we een jaarlijkse omzet van 1,9 miljard euro. 

www.arvesta.eu  

 

Perscontact 
Arvesta – Vanessa Saenen, External Relations Manager  
+32 475 44 30 83 – vanessa.saenen@arvesta.eu 

Neem contact op met

Arvesta Aarschotsesteenweg 80 3012 Wilsele België

arvesta.eu