Arvesta benoemt Niek Depoorter tot nieuwe CEO

Business Unit Director Agri & Horti zal Arvesta leiden vanaf 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 neemt Niek Depoorter (rechts) de rol over van de huidige CEO, Eric Lauwers (links).
Vanaf 1 januari 2024 neemt Niek Depoorter (rechts) de rol over van de huidige CEO, Eric Lauwers (links).

Arvesta, de toonaangevende full-service partner van land- en tuinbouwers in België en daarbuiten, kondigt de benoeming aan van Niek Depoorter als nieuwe CEO. Vanaf 1 januari 2024 zal Niek de rol overnemen van de huidige CEO, Eric Lauwers.

Na bijna 8 jaar Arvesta geleid te hebben, heeft Eric Lauwers besloten de organisatie te verlaten omdat hij een nieuwe uitdaging als CEO aanvaard heeft om een ander bedrijf te leiden. Niek Depoorter zal hem vanaf 1 januari opvolgen als nieuwe CEO.

Sonja De Becker: "Als voorzitter van de Raad van Bestuur van Arvesta wil ik Eric bedanken voor de fantastische resultaten die hij samen met alle teams heeft behaald, maar ook voor de manier waarop we hebben samengewerkt. Ik wens hem succes met zijn volgende uitdaging. ​ Met de benoeming van Niek garanderen we een voortzetting van de huidige strategische weg en een sterke en authentieke persoonlijkheid. De weg naar succes stopt nooit en kent vele uitdagingen. Ik ben er zeker van dat hij die zelfzeker zal aanpakken."

Niek Depoorter neemt de functie over van Eric Lauwers, die sinds 2016 de CEO bij Arvesta was. Onder de leiding van Eric heeft Arvesta een belangrijke transformatie doorgemaakt met een hernieuwde focus op de behoeften en het rendement van de landbouwer, waarbij aangetoond werd dat duurzame landbouwinnovaties ook de inkomsten van de landbouwer kunnen verhogen.

Ambities blijven

Niek Depoorter: "Eric is een geweldige leider geweest voor ons allemaal. Dankzij zijn duidelijke visie op de toekomst heeft ons bedrijf een positief veranderingstraject kunnen doorlopen en hebben we geanticipeerd op toekomstige uitdagingen. Onze klanten zijn onze voornaamste drijfveer aangezien we samen met hen willen groeien en hun rendement willen vergroten. Ik kan u verzekeren dat we het bedrijf verder zullen uitbouwen op de bestaande fundamenten. Ik ben ervan overtuigd dat we, met het teamwerk en de inzet van mijn collega's binnen het Executive Committee en onze 2.300 Experts in the field, succesvol onze missie zullen verderzetten: bouwen aan de landbouw van de toekomst en verder vooruitgaan in ons succestraject in Retail met Aveve en Eurotuin."

Niek Depoorter begon in 1994 bij Arvesta. Sinds 2016 is hij lid van het Executive Committee van Arvesta en momenteel leidt hij nog steeds Arvesta's Business Unit Agri & Horti die de voorbije 8 jaar een continue sterke groei kende. Tijdens zijn loopbaan binnen Arvesta bekleedde hij verschillende leidinggevende functies, wat alleen maar bijdroeg aan zijn zeer uitgebreide ervaring in landbouw en retail.

Eric Lauwers: "Ik heb de beslissing genomen om een nieuwe uitdaging als CEO aan te gaan, maar niet zonder ervoor te zorgen dat ik Arvesta in de beste handen achterlaat. Sinds mijn komst in 2016 heeft Arvesta een grote transformatie doorgemaakt waardoor we het bedrijf hebben kunnen versterken en verder hebben kunnen laten groeien. Ik ben erg blij dat Niek mij zal opvolgen. Zo kunnen we een continuïteit garanderen en de weg die we de voorbije 8 jaar ingeslagen zijn nog verder verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat hij voortreffelijk werk zal leveren."

Perscontact Arvesta

Stéphanie Deleul, Communicatiemanager ​

+32 476 94 35 65 - stephanie.deleul@arvesta.eu

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Arvesta

Arvesta bouwt op duurzame wijze aan de landbouw van de toekomst dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart farming oplossingen. Zo helpen we boeren groeien en hun rendement verhogen. Met onze 2300 experts en meer dan 40 sterke merken is Arvesta een echt kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. We zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail met onze 200 Aveve- en 3 Eurotuin-winkels. Als full service provider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zo realiseren we een jaarlijkse omzet van 1,9 miljard euro. 

www.arvesta.eu  

 

Perscontact 
Arvesta – Vanessa Saenen, External Relations Manager  
+32 475 44 30 83 – vanessa.saenen@arvesta.eu 

Neem contact op met

Arvesta Aarschotsesteenweg 80 3012 Wilsele België

arvesta.eu